kemanisan_iman

kemanisan_iman

Wednesday, 22 June 2011

Sambungan family day nye halllll!!

Heheh lamanye aku amek masa nak sambung balik.. mujur igt lagi... Oh ye pas aku bangun kol 4 pagi, aku tido balik. Then bangun lik untuk solat subuh. Hurm, mujur bangun segar jek rasenye. Pehtu cadangnye cam nak tido balik, tapi apakan daya, da kene turun bfast. Since pas bfast nak g men air kat waterpark, idak le kami mandi walaupun gaya cam dah. (-_^).

Turun bawah, tengok byknyeeeeeeeeeeeeeee makanan. Akan tetapi rasenye 'bolehlaaaa' nak banding ngan makanan masa dinner. Huhu. Itu jek rezeki pagi tu. Syukur alhamdulillah. Elok ngah bfast hujan turun dengan lebatnye. "Jidah, camna nak p mandi nih?". Risau lak aku mikirkan hujan. Kang kalau mandi gak mau demam gaknye. Tapi hujan² pun redah gak a. Dalam kol 9.30, aku, jidah, huda ngan kak ina dan anaknye g masuk waterpark. Syok gak men air. Lama dah tak bermain main begitu. Hehe. Syok sangat dpt berenang ke sana sini. Rase tenang sgt n bile dongak ke langit, subhanallah indahnye langit ciptaan ALLAH. Pueh aku berenang naik belang muke aku. Huhu. Maklumle tak gune sunblock. Gitule jadinye. Tetibe teringat masa sukan kat ipoh, mmg gelap betui muke masa tu. (Even dalam keadaan biasa pun tak bape nak cerahkan). Huhu.

Sudahnye, kol 11.00 baru kuar dari waterpark. Itupun sbb kol 12.00 kene check out da. Pas bekemas sume, kami pun tinggalkan lah apartment best tu. Turun bawah masa bejalan ke kete, tetibe Jidah takde kat sebelah aku. Mane lak budak nih? Rupenye die terpelecok kat tangga. "Nurul, aku jatuh...." heheh.  Cian die. Makcik yg ada kat situ leh cakap, "La, jatuh." Huhuh kelakar makcik tu bukan nak tolong. Jidah jidah. (-_^) one of the unforgettable memory. Tersenyum aku bile teringat balik.

Tetibe aku teringat masa sukaneka sabtu tu. Syok main sukaneka. Paling takleh tahan main lambung belon berisi air acara berkumpulan. Huhu. Jidah syok baling, aku tak dan nak sambut. Pelepek!!!!!!!!! Kene kat muke aku. Basah habis baju, belon pecah. Muke, tudung, baju sume basah. Hehe.. kelakau tul...

O so dalam perjalanan balik tu masih aku yg drive. Jidah ajak tengok wayang tapi aku cam tak larat. Ingat nak balik umah trus tido. Tapi elok pas benti makan n solat kat Semanggol, tetibe rase bertenaga. Betullah cam iklan dalam FB tu, solat leh recharge balik energy. Sungguh aku rase segar balik. So tukar plan. "Ok Jidah, nak p tengok wayang katne?". "Sunway jom!",kata Jidah. Aku pun memandu la kete kesayanganku ke arah Sunway Carnival. Ramainye org beratur nak beli tiket. Aduyai, tengok² cite Pirate sold out, kol 6 baru ada. Alamak ai.. jenuh...... So kebetulan ada kongsi kol 5 lebih, aku kate kat Jidah, layan Kongsi jek la. Jidah cam sedih, tapi apakan daya. Layankan je la.

So sementara nunggu nak masuk, aku pun ajak Jidah lepak kedai buku. Tetibe aku tertarik nak baca ada dua buku tu. Isi kandungannya, SUBHANALLAH, sangat menyentuh hati. Betapa AGUNGNYA kasih sayang ALLAH pada hambanya. Mengalir air mata aku baca buku tu buat aku tanam dalam hati, dpt gaji aku nak bli dua buku tu. Syukur, aku kotakan janji aku untuk beli buku tu. And aku masih sedang membacanya, tenang dan damai je hati ni bile baca dua buku tu. Buku tu banyak bagi aku kekuatan dan mendorong aku pk positif.

Lepak² kedai buku tu, sampai la masa g masuk panggung. Aku pun g lah ngan Jidah. Intro cite tu jek dah cam best. Huhu, dengan tak sangka² rupenye BEST cite KONGSI tu. Lepas layan wayang, aku g solat ngan Jidah kat masjid yg aku suka g, Masjid Perda. Syok g masjid tu, bile solat kat situ, nape tah ati rase best jek.


Lepas solat kat situ, jidah ajak makan char kuey teow sg dua. Aku kate la kat situ tak sedap, aku g da ritu. Tapi takpela maybe masa aku g tu org yg gorengnye tak terer. Hehe. N mmg betulpun dis time aku g, eh eh sedap le pulak. Ritu tak sedap pun, hurm. Alhamdulillah kenyang n puas ati aku makan ritu. Pas makan, kami pun gerak balik ke rumah sewa. Time tu dah kol 10. Mak ai baru aku pasan, lewatnye kami pulang.
Apepun syukur pada ALLAH, selamat sampai rumah. Tamatla cite g family day.

3 comments:

  1. salam sis,

    uish....panjang cternyer....

    ReplyDelete
  2. salam back.. hihi.. tulah.. panjang sgt.. sampai maleh nak taip entry baru.. :P

    ReplyDelete
  3. kawan...update la blog....heheheheh

    ReplyDelete