kemanisan_iman

kemanisan_iman

Friday, 22 April 2011

SYUKUR ALHAMDULILLAH..

Syoknye dua minggu ni.. last week kursus.. dis week kursus.... murah rezeki bulan ni... kurang perbelanjaan... hari ni kali pertama aku interview orang..... merasalah jadi interviewer even setakat interview budak nak masuk ADTEC atau JMTI je.... best gak pengalaman ni....
Semalam g pasar malam ngan cik puan aidah... tak pasal kene dengar celoteh dealer zhulian.. aduhai.. dekat setengah jam duk depan diorg... tak tau camne nak stopkan... aduyai....... rasenye 6.30pm baru leh angkat kaki... sabar jek.... terus terbantut hasrat nak membeli kat pasar malam.. sudahnye beli buah-buahan, keropok lekor n popia jek la... ish.. len kali tobat dah.. tak mau da dgr celoteh camni.. kalau ada org panggil² lagi nak tolak leklok.. tak mampu den nak tadah telinga.. tapi mujurlah kakak tu baik... tak terlalu mendesak.. camtuler bagus....... mudah²an murah rezeki kak midah..... aminnnnn

Monday, 18 April 2011

wut to do??

Semalam aku dah terlena da... tetibe phone bunyik... rupe² student aku... request postpone class rini.. sabor jek le... aku yg dalam mamai² just say yes je lah..maleh nak cakap banyak... mata pun da berat nor..... takpelah, bebudak tu penat benor g cameron agaknye.. yg aku agak geram tu, asgmnt aku ramai benor ygtak anto lagi, padahal aku bagi masa seminggu lebih... sabor je le... mmg nak kene potong markah bebudak ni.. huhhh!!
Petang smlm aku tepon mak, btau yg stok karipap daging habis trus... sampaikan untuk aku pun takde.. padan muke aku.. heheh.. camne leh silap kire entahle... tapi takpe.. apepun aku syukur sbb karipap yg mak buat hampir habis terjual... mudah² lepas² ni ramai yg request nak beli karipap yg mak buat..... murah rezeki mak...
Dua tiga hari lepas tido aku tak menentu... sakit kepala aku.. syukur alhamdulillah bangun pagi tadi sakit pun da ilang.. syukur ya ALLAH... seronok rasenye bile badan sehat n kepala pun tak sakit.. waktu tido aku dah bleh tune cam bese lik... sangat best.. terima kasih YA ALLAH... dengan izin dan keupayaan yang Kau berikan, aku mampu bangun mendekatkan diri padamu.... satu nikmat buatku.. kekalkan kenikmatan yang kurasakan ini ya Tuhanku..... Amin....

bengkel + JJCM + cuti² Malaysia.. huhhu.. asyikkkkkkkkkk

Last week aku attend bengkel kat adtec taiping... ditemani sahabat tersayang miss Jay... mekasih menemankan aku bangun dikeheningan malam yang dingin.. huhuhu... syok attend bengkel tu, leh rehat dari keje.. takde stress.. baru best!!
Ari selasa sampai ADTEC taiping, berkobar² nak makan mee udang mak jah kat kuala sepetang.. alamak ai.. sekali tak bukak lak.. sabor je le.. jadi alang² dah kesana.. singgahlah mee udang mak teh.. ape leh buat.. cuma hati ni agak kecewa la... sbb rasenye tak seperti yang diharapkan... udang pun kecik jek.. tapi takpela.. belasah jek la... habis makan mee udang mak teh, patah balik kedai mak jah.. nak amek no tepon.. nak tanye bile bukaknye.. huhuuh.. gile nye koje... tapi takpe.. nak tunaikan hajat aku ngan kengkawan... sanggup..
Sudahnya ari khamis baru aku call tanye... alhamdulillah bukak kedainya.. rupenye tutup ari selasa n rabu.. heeh..mana nak tau... hurm.. elok pas asar kami pun gerak le ke sana n kali ni groupnye lebih besar, kawan² VTO miss jay ikut skali... sume puji kesedapan n kesegaran udang kat kedai mak jah tu.. puas ati aku tgk diorg sme suke.. takdela aku syok sendiri... hehheh
Jumaat ari last bengkel.. abis suda.. huhuhu.. right after lunch aku pun balik le ke kampor umah mak aku bersama miss jay... rindu nak jumpe mak... sudah sebulan tak jumpe... kata org, tengok muka mak pun dapat pahala.... sama cam kite tengok kaabah... ALLAHUAKBAR... sungguh ALLAH maha pemurah.. setakat lihat muka mak kite pun da dpt pahala.. SUBHANALLAH..

today is my first day.. uhuuh

rini dalam sejarah idup aku create blog atas suggestion my dearest hmate... jenuh aku godek mencari camne la nak create ni...at last menjadi gak... heheheh.. ok dah bleh start menulis dah....