kemanisan_iman

kemanisan_iman

Monday, 18 April 2011

bengkel + JJCM + cuti² Malaysia.. huhhu.. asyikkkkkkkkkk

Last week aku attend bengkel kat adtec taiping... ditemani sahabat tersayang miss Jay... mekasih menemankan aku bangun dikeheningan malam yang dingin.. huhuhu... syok attend bengkel tu, leh rehat dari keje.. takde stress.. baru best!!
Ari selasa sampai ADTEC taiping, berkobar² nak makan mee udang mak jah kat kuala sepetang.. alamak ai.. sekali tak bukak lak.. sabor je le.. jadi alang² dah kesana.. singgahlah mee udang mak teh.. ape leh buat.. cuma hati ni agak kecewa la... sbb rasenye tak seperti yang diharapkan... udang pun kecik jek.. tapi takpela.. belasah jek la... habis makan mee udang mak teh, patah balik kedai mak jah.. nak amek no tepon.. nak tanye bile bukaknye.. huhuuh.. gile nye koje... tapi takpe.. nak tunaikan hajat aku ngan kengkawan... sanggup..
Sudahnya ari khamis baru aku call tanye... alhamdulillah bukak kedainya.. rupenye tutup ari selasa n rabu.. heeh..mana nak tau... hurm.. elok pas asar kami pun gerak le ke sana n kali ni groupnye lebih besar, kawan² VTO miss jay ikut skali... sume puji kesedapan n kesegaran udang kat kedai mak jah tu.. puas ati aku tgk diorg sme suke.. takdela aku syok sendiri... hehheh
Jumaat ari last bengkel.. abis suda.. huhuhu.. right after lunch aku pun balik le ke kampor umah mak aku bersama miss jay... rindu nak jumpe mak... sudah sebulan tak jumpe... kata org, tengok muka mak pun dapat pahala.... sama cam kite tengok kaabah... ALLAHUAKBAR... sungguh ALLAH maha pemurah.. setakat lihat muka mak kite pun da dpt pahala.. SUBHANALLAH..

3 comments:

  1. mmg betul.. aku google.. ada 5 perkara yang apabila dilihat mendatang kan pahala.........
    1. MELIHAT WAJAH KEDUA IBU DAN BAPA KITA.
    2.MELIHAT KAABAH.
    3.MELIHAT AIR ZAM-ZAM.
    4.MELIHAT KALAM ALLAH (AL-QURAN).
    5.MELIHAT LAUT.
    subhanallah.. sungguh ALLAH MAHA PEMURAH.. hanya dengan melihat ALLAH bagi kita pahala.....

    ReplyDelete
  2. weh..aku baru perasan komen ko.. hehhehhe...... nanti kite g eh??

    ReplyDelete